Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
HU  |  EN  |  DE
AJÁNLÓ

Fesztiválok

Kedves Látogató!

Budapest a négy évszak fővárosa a fesztiválok tekintetében is. Bármikor látogat el a magyar fővárosba, mindig és minden korosztály talál a maga számára értékes, tartalmas és minőségi programot a művészeti fesztiválokon: A Budapesti Tavaszi Fesztivál, az őszi CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál és az adventi ünnepkörhöz tartozó Téli Fesztivál összművészeti kínálata európahírű.

Túlzás nélkül állítható, hogy a 21. század Budapestje Európa kulturális életének egyik központja. Több tucat zenés és prózai színházában hazai és nemzetközi társulatok produkciói előtt gördül fel estéről estére a függöny. A Főváros múzeumai, koncerttermei és sportrendezvényei kínálata felveszi a versenyt a világ bármely nagyvárosáéval, és ezt a sokszínű programot tovább gazdagítják a fesztiválok produkciói.

A BFTK a Főváros hivatalos képviseletében Budapest kulturális eseményeinek koordinálásával, a fesztiválok szervezésével és a turisztikai szolgáltatások minőségi képviseletével a főváros kedvező nemzetközi megítélését segíti. A fesztiválok idején Budapest ad otthont a világ legjobb művészeinek, akik a magyar hírességekkel, kiválóságokkal találkozva viszik hírét a magyar fővárosnak.

A világszerte népszerű, és elismert Budapest Kártya a Budapestre érkező turisták belépője, a város hivatalos kulcsa. A kártya közel 300 helyszínre (múzeumokba, színházakba, fürdőkbe, sportlétesítményekbe, éttermekbe, kávézókba stb.) és programra, valamint Budapest tömegközlekedésének igénybevételére ad kedvezményt, most aktuálisan a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeire is.

A Budapesti Nyári Fesztivál egész nyáron várja a komolyzene, az opera rajongóit csakúgy, mint a könnyedebb műfajok kedvelőit a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és a Városmajorban.

Bővebben


Budapesti Tavaszi FesztiválNemsokára itt a tavasz: ahogy a természet megújul, a város is évről-évre számos friss eseményt és programot kínál, melyek közül az egyik legrangosabb a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF). A tavasz ünnepe április 10-én indul és április 26-ig közel 140 programmal várja az érdeklődőket.

Bővebben
Cafe Budapest


A CAFe Budapest Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválja, amely minden ősszel közel 50 helyszínen legalább 250 programot kínál.

Karácsonyi vásár


A Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt ma már Európa egyik legkedveltebb téli attrakciójaként említik rangos turisztikai kiadványok.

Kórusünnep #BTF2015 #Zarjukafesztivalt #BudapestSpringFestival

A photo posted by BFTK Nonprofit Kft. (@budapestfestivaltourismcenter) on